Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Cum să scapi de o amendă rutieră în Australia (Victoria)

Am primit în poştă o scrisoare acum vreo 3 saptamani. Era o amenda de 146$ pentru depăşirea vitezei impreuna cu punctul asociat. Aparent, am depășit viteza în recenta noastră călătorie pe Great Ocean Road. Toate cele 3 grupuri de mașini care erau cu noi au primit amendă în același loc (grijă mare la camera din apropiere de Peterborough!).

Astăzi am primit o altă scrisoare de la poliția din Victoria. De această dată în scrisoare mi-au spus că poliția și-a retras amenda. Super! nu tu amendă, nu tu puncte de penalizare !!

image

Așadar cum am făcut de-am anulat amenda in Victoria ?

Palmează niște bani, strânge mâna polițistului (dă noroc), și spunei că faci tu cinste cu o cafea. Uuuuppsss... greșit sfat! Poate mergea așa în Romania dar nu încerca asta în Australia. Cel mai probabil vei ajunge în arest.

Serios vorbind, am scris o scrisoare la Victoria Police prin care am recunoscut că am greșit și că a fost o rară lipsă de concentrare la volan. Le-am mai zis că am un cazier rutier curat de x ani și am cerut indulgență.

Conform Official Warnings, dacă ai mai puțin de 10Km/h peste limita legală și dacă ai un cazier rutier curat de cel puțin 2 ani și îți recunoști vina, poliția poate să-ți înlocuiască amenda cu avertismentul. Așa că data viitoare când iei o amendă și îndeplinești condițiile de mai sus, scrie o scrisoare către Victoria Police. O să scutești niște bani și niște puncte de amendă. Managerul meu mi-a povestit că el și-a luat o amenda destul de măricică, având ceva mai mulți km peste cei 10 dar a avut cazierul curat peste 20 de ani înainte de asta. L-au scutit și pe el de amendă.

Evident cel mai bun lucru este să mergi legal (sau să nu te prindă). Acum, eu mi-am folosit "get out of geil free card". Ar trebui să stau în banca mea cel puțin vreo 2 ani.