Sponsorizarea din partea Australiei de Sud - South Australia

Beneficii

Sponsorizarea îți oferă posibilitatea de a primii viză pentru a emigra în Australia foarte repede.

Viza pe care pleacă cam toată lumea este viza 189 pe care durează până la 2 ani sau chiar mai mult de la depunerea actelor.

Obligatii

Nu ai voie să părăsești Australia de Sud pentru o perioada de 2 ani de la data la care ai ajuns acolo. În acest sens se va semna un "contract" cu statul prin care îți iei acest angajament.

O altă condiție este aceea că ești obligat să informezi statul atunci când îți schimbi adresa înainte să ajungi în Australia precum și după ce ai ajuns acolo.

Cerinte

Varsta
Aplicantul trebuie sa aiba cel mult 49 de ani la momentul nominalizarii (cand vine decizia) - dureaza cam 8 saptamani

Meserie

Sa aiba o meserie ceruta de statul Australia de Sud (vezi fisierul de mai jos). Meseria pentru care cere nominalizare trebuie sa fie echivalata in prealabil

Experienta in munca

Experienta in munca nominalizata trebuie sa fie de cel putin 12 din ultimele 36 de luni. Pentru a fi valida aceasta optiune, Australia de Sud intelege considera experienta in munca doar daca aplicantul a muncit cel putin 20 de ore/saptamana, intr-o munca platita. Asta nu te scuteste de conditiile generale impuse de DIAC cu privire la experienta in munca.

Nivelul limbii - IELTS

Difera de la meserie la meserie.
Pe lista cu meserii (vezi mai jos), in dreptul fiecarei meserii este si nivelul minim pe care aplicantul trebuie sa il obtina la IELTS.

Daca aplicantul este cetatean al: United Kingdom, Canada, Noua Zeealanda, Statele Unite ale Americii sau Irelanda, acesta este scutit de examenul IELTS unde nivelul de meserie cere cel mult 6.5 puncte. In cazul in care pentru meseria nominalizata este nevoie de 7 sau mai mult aplicantul trebuie sa sustina examenul IELTS.

Testul NU trebuie sa fie mai vechi de 2 ani la data deciziei, indiferent de conditiile generale ale DIAC.

Angajamentul fata de Australia de Sud
Aplicantul trbuie sa demonstreze un interes fata de Australia de Sud, iar decizia se va emite si pe baza acestul lucru.

  • cercetare pentru meseria nominalizata: oportunitati de angajare, cerintele de licentiere ori inregistrare pentru meseria respectiva, etc
  • daca ai fost prin Australia de Sud demonstreaza aceste lucruri: poze, informatii, etc
  • daca ai familie, prieteni (social network) poti spune autoritatilor pentru a demonstra angajamentul

Documente necesare

Toate documentele trebuiesc incarcate online la momentul trimiterii aplicatiei.

Toate documentele trebuie sa fie valide la data nominalizarii.

Documentele sa nu expire (daca au data de validitate) pana la momentul nominalizarii (deciziei).

Documentele trebuiesc scanate, inclusiv documentul original (in limba romana sau alta daca este cazul).

Documentele trimise trebuiesc traduse in Engleza de un traducator autorizat.

Ataseaza doar documentele cerute! Nu atasa documente inutile, asta va intarzia procesul.

Nu trimite alte documente separat (fizic/posta). Acestea vor fi distruse.

Bani necesari

Compozitia familiei Aplicantul: combinatia de bani lichizi si bunuri
Doar aplicantul principal Cifra totala intre AUD$ 20,000 - 25,000
Aplicantul principal + 1 dependent Cifra totala intre AUD$25,000- 30,000
Aplicantul principal + 2 dependenti Cifra totala intre AUD$30,000 - 35,000
Aplicantul principal + 3 dependenti Cifra totala intre AUD$35,000 - 40,000

Checklist-ul documentelor

  • copie dupa pasaport (pagina cu poza si detaliile personale) numai aplicantul principal
  • copie dupa echivalarea studiilor
  • copie dupa rezultatul testului IELTS (daca nu esti scutit). Nu mai vechi de 2 ani!
  • optional: contracte/scrisori de angajare de la actualul sau fostii angajatori din ultimii 2 ani
  • conditii speciale se aplica pentru Contabili (general) sau "Taxation Accountatnt" vezi pe siteul oficial

Motive de refuz

Aplicatia va fi refuzata daca:

Ai ales mai multe state in EOI (aplicantul trebuie sa aleaga numai Australia de Sud in EOI).

Ai ales mai mult de o subclasa in EOI (aplicantul trebuie sa aleaga numai viza pentru statul in cauza)

Detaliile personale din EOI difera fata de cele din aplicatia pentru Australia de Sud

Daca ti-a mai fost aprobata o nominalizare.

*Aplicantul poate sa re aplice pentru nominalizarea din partea statului.