Sponsorizare din partea Western Australia (Australia de Vest - WA)

Beneficii

Sponsorizarea îți oferă posibilitatea de a primii viză pentru a emigra în Australia foarte repede.

Viza pe care pleacă cam toată lumea este viza 189 pe care durează până la 2 ani sau chiar mai mult de la depunerea actelor.

Obligatii

Nu ai voie să părăsești Australia de Vest pentru o perioada de 2 ani de la data la care ai ajuns acolo. În acest sens se va semna un "contract" cu statul prin care îți iei acest angajament.

O altă condiție este aceea că ești obligat să informezi statul atunci când îți schimbi adresa înainte să ajungi în Australia precum și după ce ai ajuns acolo.

Cerinte

Varsta

Aplicantul trebuie sa aiba cel mult 49 de ani la momentul nominalizarii (cand vine decizia) - dureaza cam 8 saptamani

Meserie

Sa aiba o meserie ceruta de statul Australia de Vest (vezi link-ul de mai jos). Meseria pentru care cere nominalizare trebuie sa fie echivalata in prealabil

Experienta in munca

Experienta in munca nominalizata trebuie sa fie de cel putin 3 ani in ultimii 10 ani inaintea aplicarii. (Conditiile generale)

Nivelul limbii - IELTS

Cel putin 6. Insa cu aceasta nota de trecere iei 0 puncte.

Testul NU trebuie sa fie mai vechi de 3 ani la data aplicarii.

Documente necesare

Toate documentele trebuiesc incarcate online la momentul trimiterii aplicatiei.

Toate documentele trebuie sa fie valide la data nominalizarii.

Documentele trebuiesc scanate, inclusiv documentul original (in limba romana sau alta daca este cazul).

Documentele trimise trebuiesc traduse in Engleza de un traducator autorizat.

Ataseaza doar documentele cerute! Nu atasa documente inutile, asta va intarzia procesul.

Nu trimite alte documente separat (fizic/posta). Acestea vor fi distruse.

**Checklist-ul documentelor
**
- copie dupa pasaport (pagina cu poza si detaliile personale)
- copie dupa echivalarea studiilor
- copie dupa rezultatul testului IELTS (daca nu esti scutit). Nu mai vechi de 3 ani!
- optional: contracte/scrisori de angajare de la actualul sau fostii angajatori din ultimii 3 ani