Viza de turist - acte necesare

Anul acesta vor sa vina in vizita mamele noastre (a mea si a sotiei) si pentru asta au depus pentru viza de turist electronica. 1 din ele este o profesoara la o scoala din Suceava iar cealalta este un avocat cu un foarte mare renume in Constanta. Mai jos sunt actele care le-au cerut..

Si pentru ca tot am primit o sumedenie de intrebari, cereri si mail-uri cu romani care vor sa ajunga in Australia ielgal, refugiati din tari 3'rd party, sau ca turisti si sa se stabileasca aici sper ca lista de mai jos sa-i lamureasca un pic. Actele trebuiesc trimise in maxim 7 zile de la data la care le cer (primesti mail):

PARTEA I

  • declaratie cu motivul calatoriei in australia
  • declaratie cu data calatoriei in australia cand vii cand pleci
  • declaratie cu planurile tale din australia
  • declaratie cu intentiile tale dupa ce pleci din australia
  • declaratie cu modalitatea de intretinere in Romania
  • extras de cont in care sa apara numele tau si soldul tau, din ultimele 3 luni
  • daca nu ti-ai dat numarul de telefon
  • declaratie cu cine iti plateste biletele de avion, cine te cazeaza, bani de buzunar, mancare, calatorii in Australia, etc
  • extras cont sotul 1 si sotul 2
  • declaratie sotul 1 si sotul 2 in care sa apara relatia dintre noi, perioada, si daca ai acces la contul nostru bancar sau nu
  • declaratie sotul 1 si sotul 2 despre sponsorizarea din ultimii 2 ani

PARTEA II

  • Daca esti student sau somer
    ** declaratie de la institutia la care esti student prin case se arata ce studiezi, perioada studiilor si daca esti stundet full-time sau part-time
    ** declaratie prin care sa spui/arati cum te intretii in tara de rezidenta
  • Daca esti angajat
    -- scrisoare de la angajator prin care ti se arata pozitia in firma, activitatile in firma, durata angajarii, nivelul de salarizare,
    -- perioada concediului (sa concida cu perioada ta in Australia) daca esti platit de companie cand esti in Australia, cand te intorci la munca
    -- datele de contact de la angajator, incluzand telefonul, pozitia angajatorului, datele de contact ale firmei
  • Daca esti propriul tau angajat
    -- heredovada statut de propriu angajat: certificat de inregistrare, declaratia fiscala din ultimii 2 ani
    -- here declaratie: natura afacerii companiei tale si activitatile pe care le are
    -- extras de cont din ultimele 3 luni si soldul final a conturilor

Actele trebuiesc SI in Engleza.

Tin sa fac precizarea ca declaratiile (in special cele de la firma) sunt verificate amanuntit, iar daca ceva nu le convine vor respinge viza sau vor cere acte suplimentare, dar si ca o declaratie poate contine mai multe subpuncte.