Eligibilitate pentru cetatenie Australiana

Eligibilitatea pentru cetatenia Australiana este reglementata de Australian Citizenship Act 2007, prin care ni se aduce la cunostinta ca o persoana pentru a fi eligbila din punct de vedere al cetateniei trebuie sa:

  1. fi locuit legal (cu viza temporara sau permanenta) in Australia cel putin 4 ani

    • perioada asta trebuie sa includa cel putin 12 luni ca si rezident permanent
    • cele 12 luni sa fie imediat inainte de aplicarea pentru cetatenie
  2. absenta din australia sa nu fie mai mare de 12 luni in total in ultimii 4 ani inaintea aplicarii pentru cetatenie Australiana

    • nu mai mult de 90 de zile cu 12 luni inaintea aplicarii pentru cetatenie

Daca vreuna din circumstantele de mai jos ti se aplica suna la 131 880 pentru a discuta circumstantele:

  • ai obtinut o e-viza pentru a inlocui RRV
  • ai obtinut orice tip de bridging viza
  • ai aplicat pentru o viza de tip permanent onshore cand erai in Australia dupa care ai calatorit in afara australiei pe viza ta temporara
  • ai o categorie speciala de viza SCV sau esti cetatean Neo-Zeelandez

Daca vrei sa apliciti pentru o scutire la vreuna din conditiile de mai sus, trebuie sa-ti depui aplicatia pe hartie, dosar normal asa cum suntem obisnuiti.

Exista si un calculator pentru rezidenta, acesta poate fi gasit in sectiunea de link-uri utile, de unde si ideea mea pentru acest post