Nominalizarea de catre un stat sau teritoriu al Australiei

De la 1 iulie 2012, poti fi nominalizat (sponsorizat) de un stat ori teritoriu al australiei doar prin SkillSelect.

Din mai 2012, guvernele statelor si teritoriilor din Australia au nominalizat aproape 20.000 de oameni dintre care peste 10.000 au primit viza.

Sponsorizarea este o metoda foarte eficienta prin care statele isi satisfac nevoile de muncitori calificati, sponsorizand persoanele de care este nevoie in statul respectiv, iar SkillSelect face ca procesul si procedura de nominalizare sa fie mult mai simple si mai eficiente fata de sistemul vechi.

Cum functioneaza nominalizarea de un stat sau teritoriu al Australiei ?

Ei bine, in primul rand guvernul statului (sau teritoriului) respectiv identifica calificarile (persoane cu anumite diplome, scoli, etc) de care are nevoie piata locala, dupa care nominalizeaza acele persoane direct in sistemul SkillSelect. Persoanele alese trebuie sa aiba o meserie pe lista CSOL (Consolidated Sponsored Occupation List)

Lista CSOL mult mai multe meserii (644 in total) fata de SOL (Skilled Occupation List), care are doar 192 de meserii. Asadar, sansele tale de a fi nominalizat sunt mult mai mari.

Beneficiile unei nominalizari din partea unui stat sau teritoriu

Puncte in plus! - vezi punctaj

Daca esti nominalizat de un stat ori teritoriu al Australiei, vei primii in plus 5 puncte pentru viza 190 (Skilled - Nominated) si 10 puncte pentru viza 489 (Skilled -Nominated Provisional).

Deci, merita sa iei in considerare optiunea de a fi nominalizat de un stat ori teritoriu daca esti "strans cu usa" de punctaj ...

Invitatie de a aplica pentru viza mai repede

Dupa ce ai fost nominalizat de un stat prin SkillSelect, invitatia de a aplica pentru viza va veni foarte repede si nu mai trebuie sa stai sa astepti runda de invitatii atunci cand are loc.

Prioritate la procesare

Persoanele nominalizate sunt prioritare si vizele lor sunt procesate foarte rapid prin comparatie cu viza 189 la care se sta foarte mult. Pentru acest lucru, tu trebuie sa ramai in statul respectiv o perioada minima de 2 ani si este posibil sa mai ai si alte obligatii - completat chestionare, sume de bani, etc.

Chiar daca ai trimis un EOI deja, poti sa-ti faci un update si sa spui ca esti interesat de o sponsorizare din partea unui guvern Australian.