Salariul unui Bucatar in Australia

Am vazut pe forum discutia despre bucatari si-am zis sa cercetam un pic despre salariile bucatarilor in Australia.

Informatiile despre salariile de bucatar au fost adunate de pe cele mai mari websituri de oferte de munca. Salariile aratate mai jos sunt pe an, daca nu este specificat altfel (ex: pe ora).

Codul ANZSCO (The Australian and New Zealand Standard Classification of Occupations) pentru bucatari (chef) este 351311 (vezi discutia pe forum).

Titlul locului de munca si a indatoririlor de serviciu variaza. Ca si titluri avem: chef, head chef, chef de partie, apprentice chef, commis chef si second chef (deh cine e in meserie stie).

In 2010 in industria alimendara s-a castigat un salariu mediu de 854$/saptamana pentru o munca normala si 890$ incluzand overtime, cu o medie de 39.5 ore/saptamana muncite*.

Leafa unui bucatar in 2011 – 2012

Titlu loc de munca Salariul $AUD Localizare
Executive Chef 80,000 – 85,000 Sydney
Chef de Partie 20 – 30 per hour Sydney
Sous Chef 60,000 – 65,000 Sydney
Breakfast Chef 35,000 – 40,000 Melbourne
Head Chef 70,000 – 75,000 Melbourne
Sous Chef 50,000 – 55,000 ACT
Apprentice Chef 10 – 20 pe ora Sunshine Coast
1st Year Apprentice Chef 15,000 – 20,000 Brisbane
Chef 50,000 – 55,000 Perth
Senior Chef – Remote Location 50,000 – 65,000 Perth

*Date de la ABS (Australian Bureau of Statistics)