Salariul unui Bucatar in Australia
Am vazut pe forum discutia despre bucatari si-am zis sa cercetam un pic despre salariile bucatarilor in Australia.
Informatiile despre salariile de bucatar au fost adunate de pe cele mai mari websituri de oferte de munca. Salariile aratate mai jos sunt pe an, daca nu este specificat altfel (ex: pe ora).
Codul ANZSCO (The Australian and New Zealand Standard Classification of Occupations) pentru bucatari (chef) este 351311 (vezi discutia pe forum).
Titlul locului de munca si a indatoririlor de serviciu variaza. Ca si titluri avem: chef, head chef, chef de partie, apprentice chef, commis chef si second chef (deh cine e in meserie stie).
In 2010 in industria alimendara s-a castigat un salariu mediu de 854$/saptamana pentru o munca normala si 890$ incluzand overtime, cu o medie de 39.5 ore/saptamana muncite*.
Leafa unui bucatar in 2011 – 2012
Titlu loc de munca | Salariul $AUD | Localizare |
---|---|---|
Executive Chef | 80,000 – 85,000 | Sydney |
Chef de Partie | 20 – 30 per hour | Sydney |
Sous Chef | 60,000 – 65,000 | Sydney |
Breakfast Chef | 35,000 – 40,000 | Melbourne |
Head Chef | 70,000 – 75,000 | Melbourne |
Sous Chef | 50,000 – 55,000 | ACT |
Apprentice Chef | 10 – 20 pe ora | Sunshine Coast |
1st Year Apprentice Chef | 15,000 – 20,000 | Brisbane |
Chef | 50,000 – 55,000 | Perth |
Senior Chef – Remote Location | 50,000 – 65,000 | Perth |
*Date de la ABS (Australian Bureau of Statistics)