Sponsorizarea din partea New South Wales (NSW)

Beneficii

Sponsorizarea îți oferă posibilitatea de a primii viză pentru a emigra în Australia mult mai repede.

Obligatii

  • Nu  ai voie să părăsești NSW pentru o perioada de 2 ani de la data la care ai ajuns acolo. În acest sens se va semna un "contract" cu statul prin care îți iei acest angajament.
  • O altă condiție este aceea că ești obligat să informezi statul atunci când îți schimbi adresa înainte să ajungi în Australia precum și după ce ai ajuns acolo.

Cerinte

  • Aplicantul trebuie sa aiba cel mult 50 de ani
  • sa aiba o meserie din cele mentionate in fisierul PDF atasat
  • sa poata sa obtina cel putin 60 de puncte la testul DIAC (inclusiv cele  puncte de la sponsorizare)
  • sa aiba meseria echivalata
  • sa aiba IELTS luat cu minim 6 la fiecare categorie (Atentie! pentru echivalarea meseriei, unele autoritati cer note mai mari)

IELTS - nivel necesar si validitate

  • Vezi fisierul PDF cu lista meseriilor iar in dreptul fiecarei meserii ai si nota minima pe care trebuie sa o obtii la IELTS (la fiecare din probe)
  • Testul nu poate fi mai vechi de 2 ani

Despre documente

  • Toate documentele trebuie sa fie valide la data nominalizarii.
  • Documentele trimise trebuiesc traduse in Engleza de un traducator autorizat si semnatura lui trebuie legalizata la notar (intreaba pe forum daca nu stii ce si cum)
  • Trimite doar documentele cerute!
  • Documentele trebuiesc trimise prin posta
  • Adresa pentru a trimite documente:
    • Manager, Skilled Migration
      NSW Trade & Investment
      Level 47 MLC Centre
      19 Martin Place
      Sydney NSW 2000
      Australia
      sau
    • GPO Box 5477
      Sydney NSW 2001
      Australia

 

Documentele necesare

Atentie! Trebuie sa aplicati mai intai pe Skillselect, apoi pentru sponsorizare.

  • formularul NSW Skilled –Nominated (subclass 190) application form (link is external)
  • Curriculum Vitae (CV) - full - nu este ca cel European (in curand o sa urc un model)
  • documente echivalare studii
  • pagina pasport
  • copie dupa rezultatul testului IELTS. Nu mai vechi de 2 ani!
  • referinte de la locul de munca - vezi booklet 6 DIAC
  • calificari, certificari, etc
    • OPTIONAL (dar recomandat)
      • scrisori de recomandare (certificate, traduse, semnate, datate, etc)
      • fluturasi de salariu
      • contracte de munca

Taxe

  • taxa este de 330 $AUD

Procesarea aplicatiei

Procedura dureaza de regula intre 3 si 4 saptamani

 

UPDATE PROGRAM EMIGRARE 2013 - 2014

Urmatoarele meserii sunt sub observatie si nu se vor da invitatii noi decat pentru cativa

ICT Business and Systems Analysts - 2611
Chemical and Materials Engineers - 2331
Electronics Engineers - 2334
Telecommunications Engineering Professionals - 2633
Other Engineering Professional - 2339
Software and Applications Programmers - 2613

Pagina cu anuntul: http://www.business.nsw.gov.au/live-and-work-in-nsw/visa-and-migration/s... (link is external)

Conform DIAC, aceste meserii au foarte multi aplicanti, si se preconizeaza ca numarul de locuri alocat va fi foarte repede atins, asa ca vor primi invitatie numai cei foarte buni. Vizele au fost limitate, astfel incat sa nu anuleze sansele celor foarte bine pregatiti in aceste meserii, dar care vor aplica mai tarziu. Prin urmare, numarul de locuri ramane acelasi, dar va fi o selectie mai drastica.