Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Taxa pentru ambulanta - de la stat la stat

In Queensland, de la 1 Iulie 2011, taxele pentru Ambulanta au fost abolite. Rezidentii acestui stat se bucura de serviciu de ambulanta gratuit in toata Australia.

In New South Wales chemarea ambulantei costa AUD $301 si esti taxat cu $2.72 pentru fiecare kilometru parcurs. Asta pentru o ambulanta normala. Chestiile mai complicate pot costa pana la 5.000$ AUD.

In Tasmania, un drum cu ambulanta te costa in jur de 690$ dar si aici depinde de complexitate. Factura la sfarsitul calatoriei se poate ridica la 4.000$. Se discuta introducerea unui sistem pe baza de taxa anuala, taxa fiind introdusa ca si in Queensland (pana in 2011) in factura de curent. <-- daca stie cineva daca a fost sau nu introdusa sa posteze un comentariu sau sa editeze postul.

Statul Victoria elibereaza cele mai mari facturi la serviciul cu ambulanta. Facturile pentru un drum cu ambulanta incep de la 700$ si se pot ridica pana la 12.000$AUD!

Western Australia percepe tarife intre 288$ su 475$ in functie de prioritate. Pentru o ambulanta aeriana, costurile cresc mult.

In ACT (Australian Capital Territory) taxele incep de la 214$, taxe care includ primii 16Km din calatorie. Dupa cei 16Km, persoana transportata va fi taxata cu 7$ per km. Serviciile de ambulanta de rutina sunt ceva mai ieftine. In ACT, pentru 54$AUD pe an poti fi acoperit de costurile ambulantei.

In South Australia dupa un drum cu ambulanta ti se va elibera o factura cu o valoare intre 600$ si 900$, dar si aici, ca si in alte state, costurile pot varia in functie de ora, prioritate si alte criterii asemanatoare.

In Northen Territory vei fi taxat cu 285$ pentru inceput. In plus ambulanta costa 4$ pe Kilometru pentru serviciile de ambulanta de rutina. Este lesne de inteles ca aceste taxe pot creste pana la 625$AUD pentru urgente. Oricare ar fi urgenta urgenta, primii 10 Km sunt gratuiti. Daca iti faci un abonament de 80$ la St. John's ambulance service, in Northen Territory familia ta va fi asigurata de orice cost cu ambulanta.

Daca are cineva informatii suplimentare sau contrare sa posteze in comentarii sau sa editeze postul.

Aceste date au fost preluate din bobinoz (link is external)si au fost luate in urma unei cautari intense folosing Google in 2009. Aparent pe websiturile oficiale nu se gaseste nici un fel de informatie cu privire la costurile ambulantei.