Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Economia orasului Perth

image

Cetatenii orasului Perth s-au bucurat intotdeauna de un standard ridicat al vietii in comparatie cu celelalte mari orase ale Australiei.

Pana nu demult, acest motiv s-a datorat faptului ca salariile sunt putin mai mici decat in Sydney si Melbourne, in timp ce preturile caselor in aceste orase erau mult mai mari fata de Perth.

Intre 2005 si 2008 situatia s-a schimbat, pretul caselor in Perth urcand vertiginos pana a atins un varf si, asa cum se intampla in multe economii vestice, este acum in scadere.

Cu toate acestea, fata de Sydney si Melbourne, pretul caselor in Perth este mult mai mare fata de cum era acum cativa ani.

Toate locurile de munca care se gasesc in celelalte orase mari ale Australiei se gasesc si in Perth, desi unele dintre ele se obtin ceva mai greu fata de Sydney si Melbourne.

Australia de Vest (WA) are depozite uriase de minereu de fier si carbune. Economiile asiatice in plina dezvoltare, in special China, se aprovizioneaza direct din Australia de Vest, rezultand in importante cresteri economice pentru statul WA si a capitala sa, Perth.

Multe concerne miniere si minerale isi au sediul principal in Perth. Mineritul in sine are loc in afara Perth-ului, dar orasul este gazda multor industrii care sustin mineritul, angajand o multime de ingineri si oameni de stiinta.

Exista o rafinarie mare la Kwiana, 25km la sud de Perth, unde sunt angajati si se angajeaza in continuare ingineri si chimisti.

Turismul si agricultura sunt, de asemenea, "jucatori" destul de importanti in economia regionala a Perth-ului.