Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Emigrarea si implicatiile asupra individului si/sau a familiei, un punct de vedere.

Emigrare este un process de parasire a tarii natale si stabilirea in alta tara. Ce simplu suna definitia data de niste oameni care nu complica lucrurile sau le vad mai complicate decat sunt. Bineinteles procesul este diferit de la tara la tara si de la individ la individ.

Marile imperii sau prabusit in momentul cand celula de baza, familia, s-a destramat. Imperiul roman , imperiul communist sunt numai doua exemple in care familia nu a mai jucat rolul cel mai important in societate.Dece spun acestea, pentru a arata ca in special pentru cei casatoriti este foarte important daca nu major sa aveti o relatie puternica cu partenerul de viata.

Decizia de a emigra trebuie luata impreuna de ambii soti chiar daca la inceputul procesului de emigrare unul este mai determinat decat celalalt. Emigrarea este un proces lung si din aceasta cauza pentru a inchega dorinta de a emigra in determinare. Binenteles nu va trebuie cineva sa va arate in fiecare zi unde esuati stiti si singuri ca ceva nu e in regula si vreti sa toarne gaz pe foc nimeni. Mai bine sa cautati solutii decat cel de langa voi sa fie “Gica contra” sau sa va zica ce as fi avut sau facut daca nu veneam la capatul lumii cu tine( nu cunosc multe detalii despre acest aspect ca nu am fost peronal in sitiatia asta).

Este fapt dovedit ca sufletul individului calatoreste mai greu dacat fizicul. Asa ca datii timp sufletului sa ajunga la voi dupa relocare.Visele sunt primele semne ca sufletul prinde din urma trupul. Cand incepeti sa visati frecvent despre noua voastra viata este semn bun.

Rata de a esua in acest proces sau mai bine zis in integrare in noua tara este mai mare pentru cei care au venit ca turisti la inceput reveniti in tarile de origine vor sa aplice pentru emigrare. Se intampla deoarece cei veniti in vizita au o situatie materiala buna in tara lor si pentru a incepe de la nimic sau mai bine zis de la a fi “nimeni” in noua tara nu sunt dipusi sa faca asta .

O alta categorie cu rata mare in a esua sunt cei care care gandesc cu “as” adica “as emigra in Australia”, “oare as gasi job” , “oare nu ninge sau nu ploua ori nu e pre cald prea umed, prea uscat “nu e prea departe” sau alte astfel de intrebari care arata ca de fapt ei nu cauta decat o evadare din cotidianul romanesc fara a rupe cu mentalitatile, “obiceiurile”si nu cauta o alta noua viata si prin aceste intrebari care si le pun rezulta ca ar putea fi oricare tara pentru a emigra.Pentru australia, datorita faptullui ca romanii nu sunt o comunitate inchegata, unita si reprezentata ,romanul care emigreaza nu-si poate pemite sa-si aduca Romania aici si sa-si impuna cultura si obiceiurile cum fac alte comunitati numeroase (chinezii, indienii de exemplu), dar trebuie sa devina aussie chiar daca isi pastreaza cultura si obiceiurile la nivel personal ori impreuna cu catva romani din preajma. Situatia altor nationalitati este alta datorita fondurilor si sprijinului dat de guvernele tarii de origine precum si celor din interiorul comunitatii, oameni de afaceri, oameni din structurile guvernului( acel 5% care-l dau artitrii pentru echipa gazda) etc. Biserica este un alt caz de a sprijini comunitatea dar este un subiect destul de amplu pt a fi atins aici. Intr-un cuvant comunitatea romaneasca nu este o comunitate bogata, din toate puntele de vedere material si umanist

O alta categorie care poate si reuseste cu succes sa esueze este cea a celor care obtin dreptul de se stabili in Australia usor sau nemeritat odata ajunsi aici compara totul cu Romania si-i judeca pe aussie pt modul lor de viata. Cei casatoriti cu cetateni australieni , urmasi ai acestora in general acele persoane care nu au trebuit sa treaca prin procesul lung de emigrare si al atasarii de Australia, nu de o persoana anume din Australia.

Daca va regasiti in exemplele de mai sus si va simtiti integrati si impliniti in Australia considerati-va norocosi si personalitati putenice.

Inainte de a va decide in totalitate ganditi-va si ce aveti de pierdut in momentul plecarii nu numai din punct de vedere material dar si al relatiilor interumane prieteni, familie, locuri de suflet. Parerea mea, sa stie cat mai putini de intentiile voastre privind emigrarea pentru a nu va pune bete in roate nimeni. Cel putin in perioada de inceput al procesului este important si necesar sa nu intrebati in stanga si in dreapta despre ce veti face, daca stati si va ganditi mai bine si va cunoasteti bine familia si prietenii stiti deja raspunsul lor. Puteti sonda prin mesaje subminimale parerea lor, In cazul copiilor vostri daca aveti nu-i implicati cel putin la inceput in aceasta intreprindere a voastra ca ei oricum nu realizeaza in totalitate implicatiile , faceti-o treptat si cu tact pentru ca in cazul unui esec vor digera destul de greu cu totii nu numai voi.

Pentru a te integra in Australia cu succes are fiecare nevoie de acel ceva acea scanteie, ceva sa te atraga la aceasta tara. Daca doar cautati sa emigrati cu orice pret sau cautati imbogatirea sau in intrebarile voastre privind emigrarea in Australia poate fi pus orice alt nume de tara atunci lasati-o balta.

             Emigrarea in Australia este pentru cei puternici si datorita distantei fata de patria mama.