Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Medicale

telebog scrie:
Sincer eun nu reusesc sa aflu informatii mai detailiate despre sistemul medical si sistemul de asigurare medicala standard (dar si cel aditional), acum cineva care nu a trecut prin asa ceva putin probabil sa stie si sa poata da detalii, ....

Daca esti rezident permanent ai automat asigurare de sanatate medicare. Suplimentar exista 2 feluri de asigurari, asigurare de spital ca sa mergi in spital privat si asigurare pentru extras (dentist, oftalmolog, etc). Daca iti faci asigurare privata de spital nu mai trebuie sa platesti la taxe medicare-ul. Asigurarea privata insa nu acopera 100% din costuri la fel cum acopera medicare-ul si de obicei primesti o factura la sfarsit. Parerea mea personala, avand in vedere ca am lucrat si in spitale private si la stat este ca nu merita sa-ti faci asigurare de spital privata, si ca sunt o falsa economie. Asigurarea de extras insa o consider foarte necesara.

Citat:

De exemplu nu am reusit sa aflu o informatie foarte sigura, in cazul unui cuplu sot-sotie, daca unul e sanatos ai obtine viza permanenta si dupa vrea sa il ia duca si pe celalalt care are probleme medicale, daca isi poate rezolva problemele medicale pe asigurarea primului, sau macar daca isi poate face o asigurare care sa acopere costuri de spitalizare si interventii (chiar si interventii mai complicate/scumpe), dar asigurarea aceea sa nu fie de ordinu 1000Aud pe luna.

Cand aplici pentru viza ti se va cere si examenul medical al partenerului. Daca unul din aplicanti are probleme mari de sanatate care in viziunea celor de la emigrari vor fi un cost mare pentru societate, atunci nici unul nu va primi viza. Daca ai deja rezidenta australiana medicare-ul iti plateste pentru spitalizarea si costurile medicale.

Citat:

De asemenea pe o asigurare standar unii zic ca e k si daca esti inc az de urgenta te ia imediat, altii zic ca si in cazuri urgente esti nevoit sa astepti chiar luni de zile pana iti vine randul la o operatie.

Cred ca depinde de ce intelege fiecare prin urgente. Eu zic ca esti ok cu medicare-ul pentru spital. Daca insa ai probleme mari de anxietate si faci atacuri de panica pentru ca nu poti sa vezi un doctor la fiecare problema oricat de mica, atunci probabil ai sa vrei sa-ti faci asigurare privata ca sa mergi la spitalul privat sa te vada imediat, dar trebuie sa fi constient ca primesti si o factura pe langa ce platesti asigurare. Alta alternativa, mai ieftina, este sa ceri medicului de familie niste anxiolitice .

Acum, experienta mea. Ca nurse in ambele sisteme, cel privat si de stat, pot sa spun ca prefer de o mie de ori sistemul de stat. La privat totul depinde de bani, daca ceva poate fi facut mai ieftin se va face chiar si in detrimentul pacientului. Exista mai putin personal medical, mai prost platit, nu se face educatie cum trebuie, pe Gold Coast jumatate din nurse-urile din spitalele private sunt venite de afara pe contracte si multe vorbesc o engleza foarte proasta. In spitalul privat totul e facut sa-ti ia ochii, camere private, televizoare in camere, mancare buna, un pahar de vin la cina, etc, se face insa mare economie la ce nu intelege omul de rand.

Pe plan personal, am fost diagnosticata cu o tumoare benigna pe creier acum cateva luni. Am asteptat 4 luni operatia, dar trebuie sa precizez ca am lucrat inclusiv in saptamana in care m-am operat. Deci nu am avut probleme mari care sa ma impiedice sa imi vad de viata mea. Nu am asigurare privata de spital (pentru ca nu doresc sa merg la spital privat) desi in situatia noastra pare mai avantajos financiar. Operatia asta nu as fi putut sa o fac la privat oricum, cel putin nu aici in zona. Am facut operatia aici pe Gold Coast intr-un spital care nu e considerat mare. Eu sunt foarte multumita, consider ca am fost tratata impecabil. Nu m-a deranjat deloc sa astept cele 4 luni, mai ales ca nu aveam simptome care sa imi faca viata grea, poate spre sfarsit am avut dureri de cap, dar nu sunt sigura ca erau de la stres sau de la tumoare. M-am internat in spital cu o zi inainte de operatie, mi-au facut inca un MRI in seara aia si mi-au pus markerii pe cap. A 2-a zi m-au operat, am stat 24 de ore in terapie intensiva si apoi inapoi pe sectia de neurochirurgie. In terapie intensiva am avut o asistenta care a stat numai cu mine, 1:1, mi-au luat sange in fiecare ora si am stat conectata la monitoare tot timpul. Dupa 24 de ore am fost transferata pe sectie unde am avut initial o asistenta care mai avea un pacient, deci 2:1 si camera privata cu baie. Dupa inca 2 zile am fost pusa intr-o camera cu 6 paturi. In ziua 6-a am plecat acasa. Nu pot sa ma plang de absolut nimic, nu am avut dureri dupa operatie, totul a decurs ideal, nici o problema. Toata aventura asta, inclusiv toate testele si MRI-urile dinainte de operatie si dupa operatie nu m-au costat absolut nimic. Tot ce am dat, la nurse-uri a fost ciocolata pe care o primeam de vizitatori si care nu puteam sa o mananc. Daca aveam asigurare privata, chiar daca faceam operatia la stat tot as fi primit o factura de toata frumusetea. Luna viitoare mai fac un MRI, daca totul arata bine voi face cate unul in fiecare an. M-am intors la lucru la 6 saptamani de la operatie recuperata 100%. Nu pot sa nu ma intreb ce s-ar fi intamplat daca eram in Romania. Cam asta este experienta mea de pacient.