Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Recomandare de la angajator

Pentru a putea emigra în Australia cel puțin, aplicantul sau aplicanții după caz, de cele mai multe ori au nevoie de scrisori de recomandare. Defapt acest lucru este chiar recomandat, însă nu obligatoriu.

Când am depus aplicația pentru emigrarea in Australia, deși puteam să iau multe recomandări de la colegi, alți șefi, clienți sau chiar colaboratori, am ales să iau doar 1 de la șefu si încă vreo 3 de la niște colaboratori.

Este delicată problema cu șeful și colegii întrucât pot să aibă reacții urâte și nu de puține ori am auzit că persoana care vrea și urmează să emigreze nu a zis nimic la muncă și lasa chestia asta până în ultimul moment. Și pe bună dreptate de cele mai multe ori. Și eu am făcut același lucru și chiar aș fi amânat-o și mai mult însă nevoia te împinge !

Așadar, șefului i-am zis ce doresc de la viață și lume, m-a înțeles si drept urmare mi-a dat o recomandare pe măsură. Iată cum arată recomandarea dată de șeful meu:

Exemplu de referinta de la angajator:

http://acs.org.au/__data/assets/pdf_file/0019/7570/Skilled-Employment-Reference-Example.pdf

Acesta este oferit ca exemplu pe site-ul de echivalare de la Australian Computer Society - ACS - care echivaleaza pe cei din IT. Este un exemplu destul de generic insa va trebui sa cititi cu atentie documentatia pusa a dispozitie de autoritatea la care doriti sa echivalati deoarece s-ar putea sa ceara informatii suplimentare. In cazul meu se cere explicit si tara de angajare - country of employment.

Comentarii

 • Recomandarile de la angajator trebuie facute in spiritul si litera job description din ANZSCO. Toate meseriile din Australia precum si descrierea meseriei o gasiti aici
  http://www.abs.gov.au/ausstats/abs... (link is external) (copiati tot linkul)
  Deci ce aveti voi de facut?
  1. Faceti recomandarea voi insiva pt a atinge toate punctele sau majoritatea din cele prevazute in codurile ANZSCO si o printati.
  2. Va duceti la persoanele care trebuie sa va dea recomandare intr-o discutie prealabila dar cu pagina printata in buzunar si cereti sa va acorde 5 minute face to face.
  3.Explicati ca va trebuie o recomandare, dar nu una normala ci mai mult din punct de vedere profesional pentru o echivalare a meseriei la un organism international australian (puteti gasi 'n' motive depinde de cum ar fi vazuta in acest caz plecarea emigrare dvs. nu uitati sa ziceti ca dureaza cam 3-5 ani deci nici o grija de plecare imediata HA HA HA !)
  4. Spuneti ca aceasta recomandare va trebuie sa fie in concordanta cu ce ati studiat si cu descrierea meseriei care o cer ei. Printati daca e cazul si pagina de pe abs meseriei.
  5. Daca este de acord cereti acordul de a pune pe o pagina cu antetul firmei si o aduceti la semnat. MARE GRIJA sa aiba printat numele prenumele pozitia persoanei care semneaza, nu numai semnatura.
  6. Iesiti afara si reveniti cu hartia printata in 2-3 minute (va-ti prins deja o aveati si pe aia facuta).

  P.S. Daca dupa discutie nu neaparat sa fie prima si unltima seful care trebuie sa semneze e de acord nu amanati nici o clipa se poate razgandi ,uita ,iterveni alte chestii de aceea cand a zis DA hop si voi cu toate hartiile gata.In zecile de ani petrecuti in Ro am aflat ca invidia, bucuria de a face rau, Triplicitatea ( una gandesti, alta spui, si cu totul alta faci) a inceput sa faca parte din ADN poporului si trebuie sa fiti precauti cu anumite persoane si sa le spuneti ce ar dori ei sa auda lasati sinceritatile cu romanii ( insasi prieteni care va gandesc de rau pot in inconstient sa ve indeparteze de telul vostru)
  pentru momentul cand aterizati in Australia voi aveti un scop bine definit de a scapa din locul unde se spala creiere de 60 de ani.

 • ...mare dreptate ai Viorel ...