Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Copii nascuti in Australia (parinti rezidenti) - ce statut au ?

_dsc9980

O sa merg pe presupunerea ca cel ce emigreaza emigreaza sub edgida unei vize permanente si se bucura de statutul de rezident permanent.

Daca bebelusul a fost nascut in Australia si cel putin unul din parinti este cetatean Australian SAU are statut de rezident permanent, nou nascutul va primii cetatenie Australiana. Nu este necesara nici un fel de viza pentru el.

Daca bebelusul este nascut in Australiasi nici unul din parinti nu este cetatean Australian sau rezident permanent al Australiei, bebelusul va primii automat viza unuia din parinti. Viza primita este viza care ii va fi nou nascutului mai benefica.

Daca nou nascutul este nascut in afara Australiei si cel putin unul din parinti este cetatean Australian, bebelusul va putea primii cetatenie Australiana, prin descendent.

Daca bebelusul este nascut in afara Australiei si nici unul din parinti nu este cetatean Australian, copilul nu va avea nici un statut si acestava avea nevoie de viza sa intre in Australia.

Ce se intampla daca am primit viza dar nu am validat-o ?

  • Daca ai primit viza dar nu ai reusit sa o validezi si intre timp s-a nascut copilul, acesta nu va primii viza in mod automat ca si parte a procesului tau de emigrare. Asadar are nevoie de viza pentru a intra in Australia. DIAC trebuie informat cu privire la schimbarile de circumstanta din familie pentru ca noul nascut va trebui sponsorizat de parinti pentru a primii viza.
  • Procedura este relativ simpla si nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 - 12 saptamani pana cand copilul va avea viza.