Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Intrebare emigrare Australia

Salut, sunt nou aici si sunt interesat de emigrare in Australia, dar recunosc ca nu stiu mai nimic despre Visa 189, 190, punctaje, etc. Am 30 ani si lucrez de 1 an de zile ca Senior Software Developer, de fapt fac asta de vreo 5 ani, dar nu ii pot demonstra cu un contract de munca decat pe ultimul an. Am absolvit Politehnica, iar sotia mea doar ce a absolvit Dreptul si este membru al baroului dar inca nu are experienta de lucru. Probabil ca va trebui sa-si echivaleze studiile acolo, nici nu ma astept ca dreptul nostru sa fie recunoscut pe acolo. Vreau sa va rog sa-mi spuneti daca am avea sanse de emigrare in Australia? Nu inteleg exact cum este cu viza, adica doar unul dintre noi trebuie sa primeasca viza nu amandoi? Si cum ma poate ajuta sotia mea? Cum am putea sa imbunatatim punctajul in 1-2 ani? Orice feedback este apreciat. Multumesc!

Taguit:

Comentarii

 • Salutare.
  Se pare ca "lumea" nu prea a mai intrat, si comentat, pe aici. Sincer sa fiu nu mai sunt la curent cu conditiile de emigrare dar nu cred sa se fi schimbat prea mult.
  Drumul in principiu trebuie sa fie acelasi: verifici daca meseriile pe care le aveti se cauta in AU (verifici in SOL=Skilled Occupation List). Daca da, atunci aveti sanse sa emigrati. Daca nu, cautati un alt drum. Ideea principala cand vine vorba de emigrare este ca pentru a ajunge aici ai nevoie sa dovedesti, evident cu acte, tot ce "spui" despre tine. Adica, dovada anilor de munca, studii...
  Sursa de baza este https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/working-in-australia unde vei afla toate conditiile ce trebuie indeplinite de aplicantii la viza. Iti recomand, daca nu ai facut-o deja (apropos, imi e mai simplu sa vb la persoana a 2-a dar evident este vorba de voi, mai ales ca spui ca sunteti casatoriti) sa citesti cat mai mult pentru ati face o idee cat mai realista a ceea ce poate deveni drumul pe care o veti lua.
  Orice intrebare ai nu ezita sa-mi scrii pe gherdaiulian@gmail.com. DAca nu stiu eu raspunsul (destul de mari sansele aici :D) fie caut sa aflu eu direct fie intreb pe cine mai sstiu si eu ca e mai la curent cu emigratul decat mine.
  Bafta

 • Salut!
  Suntem o familie cu 2 copii si impreuna cu sotul meu dorim sa emigram in Australia. Vreau sa aplic pentru viza subclasa 189, deoarece ambii regasim profesia in lista de skilled workers.Eu voi fi aplicant princupal, vechime in munca peste 5 ani. Am parcurs toate topicurile legate de viza dar ma intrebam daca este ca si conditie impusa sa fii angajat la data depunerii documentelor pentru viza. Intreb in mod special pentru ca momentant sunt in CCC, deja al patrulea an.

 • @ancaiacob87 said:
  Am parcurs toate topicurile legate de viza dar ma intrebam daca este ca si conditie impusa sa fii angajat la data depunerii documentelor pentru viza. Intreb in mod special pentru ca momentant sunt in CCC, deja al patrulea an.

  Salut, este foarte improbabil sa fii angajat la data depunerii documentelor cu exceptia vizei de munca. Asta pentru ca nu te angajeaza nimeni fara viza.

 • editat august 2020

  Buna ziua,
  As dori sa va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema,legat de logarea pe siteul Guvernului Australian pentru Emigrare.
  Aplicatia am trimis-o in anul 2018 si acum am primit de la ei un email ,in care imi spune sa ma loghez pentru a citi cea ce mi-au scris dinsi.
  Dar spre surprinderea mea ,am observat ca nu ma mai pt loga cu EOI ID-ul dat de ei dupa completarea formularelor din 2018.
  Ps: Am incercat sa schimb parola asa cum o cer ei dar nu o pot face sub nicio forma ( am completat toate campurile care le cer ex: nr pasaport ,certificat casatorie nr ,etc inclusiv parola noua dar tot nu pot intra in aplicatia mea).
  Am trimis email si catre ei si imi spun sa imi schim parola si atit,alte indrumari nu am de la ei.
  Am facut-o de zeci de ori dar degeaba. :'(
  Ce este de facut in cazul acesta,va rog ajutati-ma!!Multumesc anticipat pt raspunsuri!! <3

  Post edited by Alysor1907 on
 • @Alysor1907 cred ca cel mai bine ar fii sa dai un telefon. O sa treci prin aceleasi intrebari dar daca reusesti sa vorbesti cu cineva, poate te-ar ajuta mai tare.

  Poti suna de pe un Voip foarte ieftin.

 • Multumesc mult J,am sa incerc ce mi-ai sugerat.