Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Skilled Occupation List

buna,

am inceput sa strang actele pt emigrare. am inteles unul din primii pasi este acela de a face skill assessment. Problema mea este ca nu stiu unde m-as incadra.
Eu am terminat licenta + master la Cibernetica ASE.
Am lucrat in romania aproape 2 ani ca programator de chestionare online, la o multi nationala. Apoi m-am mutat in israel , unde am lucrat la aceeasi multinationala, dar pe alt post: ca research analyst   - tot pe chestionare si statistici.

Acum aproape de 1 an lucrez ca un fel de contabil la o agentie de turism, nu e aceea contabilitate la care ne gandim cu totii, e altceva, de ex eu platesc toate biletele de avion cumparate prin agentie, platesc furnizorii din strainatate si detin caseria cu valuta - de unde trebuie sa platesc ghizii si alte cheltuieli cash.

mi-ar placea mult sa pot aplica ceva pe domeniul meu, cel de info/statistica.

Am tot cautat dar nu gasesc pe nici un fel...in schimb sunt o multime de job-uri in acest domeniu.

multumesc mult

Comentarii

 • Buna Silvia,

  Ca prim pas ar fi sa vezi daca pentru echivalarea studiilor si a experientei ti se cere nota de la testul de engleza sau nu. 

  Apoi trebuie sa vezi unde te poti incadra ca experienta/studii ca sa poti echivala. Pentru asta trebuie sa te folosesti de noul SOL si de site-ul anzsco unde iti sunt explicate suficient de detaliat fiecare meserie. Apoi le iei usor-usor dupa ce te-ai echivalat.

  Bafta
 • Aseara tot cautand am vazut ca m-as incadra la market research analyst... Care din pacate nu e pe lista de sol 2016-2017...sotul meu ar fi massage therapist...care nici pe ea nu am văzut-o....
  Ce as putea sa fac in acest caz?
 • Nu sunt un expert dar daca am inteles eu bine procesul asta de emigrare, nu vad sa aveti sanse atata timp cat meseria voastra nu este dorita de statul Australian. Recomandarea ar mai fi sa te uiti pe CSOL dar sansele tot spre nule tind. Research-ul poti sa continui sa-l faci.

  Bafta